یک کارشناس مسائل زنبورداری در این ارتباط به خبرنگار مهر با بیان اینکه ریز گردها باعث نابودی گلها و گیاهان می شود
این مسله باعث می شود تولید عسل با کاهش روبرو شود، گفت: البته سازمان جهاد کشاورزی کارشناسانی را برای آموزش زنبور داران وشیوه های مبارزه با انگل هایی که به کندو ها حمله می کنند در اختیار زنبور داران قرار داده است که نقش مهمی در افزایش کیفیت تولید عسل دارد.
علی ابراهیمی اظهار داشت: کوهستانهای زاگرس هم که به صورت دیواره ای از شمال به سمت جنوب استان امتداد دارد فرصت مناسبی را برای پروش زنبور عسل فراهم کرده است که حاصل این استعداد طبیعی تولید سالانه ۴۰۰ تن عسل در این ایلام است.
وی بیان داشت: قسمت اعظمی از عسل تولید شده در ایلام به صورت عسل برداشت شده ازکندو هایی است که کشاورزان و دامداران مسول نگهداری آنها هستند.
این کارشناس با اشاره به اینکه گرد و غبار موجود در هوا اثرات سوء بر پرورش دام ها می گذارد، افزود: این پدیده باعث کاهش طول عمر زنبور، فروپاشی زنبورستان و افت کیفیت گرده گل ها و شهد گیاهان و به تبع آن، آفت کیفیت محصول و کاهش تولید می شود.
ابراهیمی بیان داشت: این پدیده زیست محیطی عمل فتوسنتز گیاهان سبز مراتع را دچار اختلال می کند و این موضوع کاهش خوش خوراکی علوفه مرتعی را به دنبال خواهد داشت.
وی عنوان کرد: عسل ایلام به دلیل ارتفاع بالای استان از سطح دریا از با کیفیت ترین عسل های جهان محسوب می شود و به همین دلیل می تواند در درمان بیماریهایی قلبی و عروقی، درمان التهاب مفاصل، جلوگیری از ریزش مو، از بین بردن عفونت مثانه، درمان ناباروری، درد معده و درمان عفونت های پوستی مورد استفاه قرار گیرد.
عدم بسته بندی مناسب عسل در ایلام
با وجوداقداماتی که در این زمینه انجام گرفته عسل تولید شده در ایلام همچنان به صورت فله ای و در بسته بندی های غیر استاندارد به بازار عرضه می شود و همین عامل باعث می شود عده ای با سوء استفاده از این موضوع عسل غیر مرغوب را به خریداران عرضه کنند.
به نظر می رسد در صورتیکه بتوان عسل ایلام را به شیوه صنعتی بسته بندی و به بازار ها عرضه کرد درآمد تولید کنند گان افزایش پیدا می کند و این امر به نوبه خود تاثیر خوبی بر درآمد زنبورداران خواهد داشت چرا که سطح تولید را افزیش خواهد داد و در رونق اقتصادی استان بسیار موثر خواهد بود.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید