پیرایرانی کارشناس و تولیدکننده عسل در اردبیل نیز با اشاره به مشکلات زنبوداران میگوید: متاسفانه شرایط لازم برای توسعه زنبورداری وجود ندارد و زنبورداران با مشکلات بزرگی مواجه هستند و اگر در حمایت از تلاشگران این بخش تعلل شود وضع حادتر خواهد شد.
این استاد دانشگاه کمبود و گاه نبود ملکه زنبور عسل، نبود آموزش برای فعالان این بخش و نبود برنامه برای توسعه زنبورداری را از جمله مشکلات این بخش میداند و میافزاید: حدود ۵۰ درصد کندوهای زنبور در فصل زمستان از بین میروند و این رقم تلفات برای زنبورداری منطقه یک فاجعه است.
پیرایرانی با یادآوری اینکه میتوان با واردات ملکه ، ۵۰ درصد مشکلات زنبورداران را حل کرد و با اشاره به راهاندازی ایستگاه پرورش و تولید ملکه زنبور عسل در استان اردبیل ابراز امیدواری کرد این حرکت اساسی بتواند نتایج خوبی را به دنبال داشته باشد تا بتوانیم برای ۲ و نیم میلیون کندو در کشور ملکه مورد نیاز را تأمین کنیم.
این کارشناس تنوع تولید محصولات زیرمجموعه عسل نظیر ژل و زهر زنبور را نیز یادآور شد و افزود: یکی دیگر از ضعفهای زنبورداری ما نبود آموزشها و آگاهی زنبورداران به مسائل کاریشان است به طوری که ما میتوانیم با توجه به موقعیت کشورمان با مهاجرت دادن کندوها در طول سال عسل خالص و طبیعی به دست آوریم.
پیرایرانی یکی از راههای اشتغال با کمترین هزینه را تولید عسل می داند و میافزاید: معاونت دام جهاد کشاورزی استان برنامه مناسبی برای توسعه کندو و عسل ندارد و از حوزه آموزش نیز غفلت کرده است در حالی که میتوانیم با استفاده از ظرفیت کارشناسان برخی از کمبودها و کسریها در تولید عسل را برطرف کنیم.
این تولید کننده نمونه کشوری گفت: دو نوع عسل پاییزه و بهاره در اردبیل تولید میشود که هر کدام از این عسل ها به دو دسته عسل های بی موم و با موم تقسیم میشوند و رنگ آنها از زرد کاهی تا عقیق تیره متغیر است.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید