مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان این که استان با ۹۷۵ زنبوردار و ۷۹ هزار و ۱۶۷ کلنی زنبورعسل، در تولید عسل رتبه ۱۳ کشوری را دارد.
در ادامه میگوید: این سازمان برای حمایت از صنعت زنبورداری، برگزاری دورههای آموزشی و توجیهی، تقویت شرکتهای تعاونی زنبورداران، واگذاری امور صدور دفترچه زنبورداری و برخی از وظایف دیگر به تشکلها و نیز پرداخت تسهیلات بانکی برای خرید کلنی و تجهیزات زنبورداری را در برنامه کاری خود قرار داده است.
رضازاده توصیه زنبورداران به استفاده از مباحث کارشناسی و روشهای نوین زنبورداری، استفاده از ملکههای اصلاح شده، برگزاری دورههای روش پیوند در پرورش ملکه، توزیع هزار و ۴۵۰ فروند ملکه زنبور عسل اصلاح شده، توزیع ۹۲ تن شکر یارانهای با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت و معرفی تشکلهای زنبورداری برای خرید و توزیع شکر خام را از جمله اقدامهای حمایتی این سازمان از صنعت زنبورداری ذکر میکند.
به گفته وی، در حال حاضر یک واحد خصوصی پرورش ملکه، با پایه نژاد ایرانی در خراسان شمالی مشغول فعالیت است و هیچگونه محدودیتی برای استفاده از ملکههای اصلاح شده وجود ندارد و زنبورداران میتوانند با درخواست قبلی برای دریافت ملکههای اصلاح شده اقدام کنند.
وی خاطر نشان میکند: در سال جاری ۹۲ تن شکر یارانهای بین زنبورداران استان توزیع شد و ۱۵۰ تن شکر خام نیز از طریق صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری کشور در حال خریداری و توزیع است.
در همین ارتباط، حصاری یکی از زنبورداران استان خراسان شمالی، کمبود داروی خوب، نبود ملکه اصلاح نژاد شده، ارائه نشدن آموزشهای ترویجی و نبود شرکت تعاونی قوی زنبورداری را از جمله مشکلات صنعت زنبورداری در خراسان شمالی ذکر میکند و میگوید: برای تقویت و توسعه این صنعت در استان باید اصلاح نژاد ملکه انجام شود زیرا سالهای زیادی است که ملکه خوب در استان وجود ندارد.
به گفته وی، مبارزه با بیماریها اهمیت خاصی دارد و این در حالی است که داروی خوب و مؤثر یافت نمیشود. این زنبوردار خاطر نشان میکند: صنعت زنبورداری در استان به دلیل حمایتهای ضعیف، بدون هیچ گونه تحولی هم چنان مانند گذشته رواج دارد و اگر این روند ادامه یابد، این صنعت از چرخه تولید خارج خواهد شد.
وی یکی از راهکارهای توسعه صنعت زنبورداری در خراسان شمالی را تقویت شرکتهای تعاونی ذکر میکند و میگوید: اگر این شرکتها در عرصه بازاریابی و ارائه خدمات فعال باشند، صنعت زنبورداری از پیشرفت و توسعه خوبی برخوردار خواهد شد.
حصاری تصریح میکند: به دلیل نبود برنامههای آموزشی و روشهای مهارتی، زنبورداران استان فقط برای تولید عسل تلاش میکنند در حالی که اگر حمایت شوند و سرمایهگذاریهایی در این بخش انجام شود، تولید گرده گل، ژله، پرورش ملکه و زهر زنبور نقش مؤثری در تقویت اقتصاد زنبورداری خراسان شمالی خواهد داشت.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید