به رغم توانمندیهای صومعهسرا در تولید عسل، این شهرستان از داشتن صنایع بسته بندی و فرآوری این محصول محروم است.
عسل از نخستین غذاهای بشر است، غذایی که قرآن مجید آن را شفابخش دانسته و علم پزشکی نیز ثابت کرده است این ماده طبیعی با داشتن ۱۵ نوع قند، خواص درمانی فراوانی دارد.
در کشورهای همچون برزیل، روسیه، چین، آرژانتین، سوئیس، آلمان، استرالیا و نیوزیلند که مهمترین کشورهای تولیدکننده عسل در جهان هستند حداقل ۱۵۰ فرآورده غذایی از قبیل شکلات عسل، عسل کریستاله، کیک عسل، ماست عسل، شیرعسل، گرده عسل، ژله عسل و سالاد میوه با عسل تولید میشود.
متاسفانه این در حالی است که عسل زنبورداران صومعه سرایی بدون فرآوری و به صورت فله، راهی بازار میشود که باید مسئولان برنامهریزی هدفمندی در این عرصه داشته باشند.
یک کارشناس زنبورداری در این باره با تاکید بر نقش قابل توجه صنایع بستهبندی و فرآوری عسل در تولید ارزش افزوده و ایجاد فرصتهای شغلی جدید گفت: ارزش این محصول در صورت بسته بندی ۲۵ درصد و در صورت فرآوری ۳۰ درصد افزایش مییابد.
نظری افزود: اگر صنایع بسته بندی و فرآوری عسل در صومعه سرا توسعه پیدا کند، ارزش سالانه عسل تولیدی در این شهرستان افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد.
وی همچنین با اشاره به مزیت اشتغال زایی ایجاد صنایع تبدیلی عسل در صومعه سرا، گفت: با فرآوری عسل تولیدی این منطقه برای افراد زیادی شغل فراهم میشود.
بدون شک ایجاد و گسترش این دست از صنایع، با مشتری پسند کردن محصول بر مقدار مصرف میافزاید و در دراز مدت باعث افزایش تولید و نیز افزایش درآمد عمومی شهرستان خواهد شد. از سوی دیگر صنایع تبدیلی عسل، محصولی سالم و مطمئن را در اختیار مصرف کننده قرار می دهد و از امکان سوء استفاده برخی سودجویان که عسل نامرغوب و غیربهداشتی را به مردم عرضه میکنند، میکاهد.
مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز گفت: با استقرار واحدهای فرآوری جدید و صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش عسل در استان می تواند در توسعه صادرات عسل کشور موثر باشد.
قنبری نژاد افزود: این سازمان برای توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات دامی و کشاورزی تسهیلات ارزنده ای با هدف عرضه محصولات کیفی و سالم ارائه می کند.
وی با اشاره به اینکه رونق عرضه بسته بندی در ارائه محصولات مطلوب و سالم محصولات کشاورزی نقش عمده ای دارد، اظهارداشت: با عرضه عسل بسته بندی شده، مصرف کننده عسل نه تنها در مصرف عسل مرغوب اطمینان می یابد بلکه در میان واحدهای عرضه عسل رقابت منطقه ای ایجاد می شود.
بررسیها نشان میدهد، برای تولید بیشتر عسل در شهرستان صومعه سرا نیازمند حمایت جدی مسئولان از زنبورداران است.
در این ارتباط یک زنبوردار صومعه سرایی از نبود صنایع تبدیلی و بستهبندی در این شهرستان انتقاد کرد و گفت: هم اکنون عسل این شهرستان به صورت فلهای به بازار مصرف عرضه میشود که این امر خود باعث کاهش قیمت و عدم استقبال خریدار میشود.
شریفی در پایان گفت: صنایع تبدیلی عسل باعث میشود تا عسل با کیفیت و سالم عرضه و دست سودجویان و دلالان که عسل نامرغوب را به بازار ارائه میدهند، بسته شود.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید