مدیرعامل اتحادیه پرورشدهندگان زنبورعسل خراسان رضوی تأکید کرد: ملکه ایران عمدتاً از نوع قفقازی هستند که جزء نژادهای پربچه محسوب شده که بهعلت ضرورت تغذیه نوزادان، زنبورهای متوسطی ایجاد میشوند که راندمان تولید عسل را کاهش میدهند.
محمدعلی ناظری اظهار داشت: نژاد کارنیکا که یک نژاد پرورشی است، از بهترین نژادهای ملکه در دنیا محسوب میشود که موطن اصلی آن کشور اتریش، سوئیس، کوههای آلپ است و بهخاطر گسترش این نژاد در اروپای مرکزی و در اقلیمهای متفاوت، این نژاد دارای لاینهای متعددی است که حتی رنگ حلقههای شکمی آنان هم با یکدیگر کمی متفاوت است.
وی همچنین گفت: نژاد کارنیکا دارای استاندارد ژنتیکی مشخص بینالمللی است؛ این نژاد بهخاطر قابلیت سازگاری و انعطافپذیری بالایی که در اقلیمهای متفاوت از خود نشان داده است، از ارزش خاص ژنتیکی و پرورشی برخوردار است. در حال حاضر بیشتر پرورشدهندگان صنعتی زنبورعسل در سطح اروپا و بخشهایی از جهان هم از این نژاد استفاده میکنند، اما بهکارگیری آن در ایران بهعلت روند سنتی پرورش زنبور هنوز نهادینه نشده است.
ناظری در ادامه افزود: زمستانگذرانی قوی و سالم، شدت رشد بهاره بالا، تولید بالای موم و مدیریت در ذخیرهسازی عسل، بچهدهی ضعیف، مقاوم بودن در مقابل بیماری کنه وروا از مهمترین ویژگیهای این نوع ملکه است.