زنبوردار گچسارانی با ۱۰ میلیون ریال سرمایه اولیه ضمن ایجاد درآمد برای خود و ۱۲ نفر عنوان کار آفرین برتر زنبورداری در این شهرستان را کسب کرده است.
انصاری که دانش آموخته کارشناسی رشته دامپروری است در سال ۸۱ با ۱۰ میلیون ریال سهم آورده و دریافت ۷۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی موفقیتهای چشمگیری در تولید عسل کسب کرده است.
این کارآفرین موفق میگوید: در حال حاضر ۳۵۰ کلنی زنبور عسل دارد که سالانه حداقل شش هزار کیلوگرم عسل مرغوب تولید میکند.
انصاری بهره وری مناسب از امکانات موجود، حمایت دولت در پرداخت تسهیلات بانکی و داشتن انگیزه مناسب برای تولید به جای پشت میز نشینی را مهمترین دلایل موفقیت خود بیان کرد.
وی واقعی نبودن قیمت عسل مرغوب را مهمترین مشکل زنبورداران ذکر کرد.
انصاری تنوع پوشش گیاهی، اقلیم چهار فصل کهگیلویه و بویراحمد و وجود فارغ التحصیلان پرشمار جویای کار در رشته های کشاورزی را فرصتی برای افزایش تولید عسل با کیفیت و ارزآوری در محصولات غیر نفتی بیان کرد.
وی تصریح کرد: به دلیل نبودن صنایع بستهبندی عسل و بی نام نشان بودن محصولات تولیدی بهره برداران کهگیلویه و بویر احمدی، عسلهای ناخالص که با شکر مخلوط می شود و عسلهای طبیعی تقریبا با یک قیمت به فروش میرسد.
این کارآفرین قیمت واقعی یک کیلو گرم عسل مرغوب را۳۵۰ هزار ریال و قیمت این محصول در بازار را ۲۵۰ هزار ریال به ازای هر کیلوگرم بیان کرد.
انصاری از مسئولان خواست تا با بازاریابی مناسب، فراهم کردن زمینه صادرات عسل به خارج از کشور و ایجاد واحدهای تولیدی بسته بندی تولیدکنندگان عسل در این استان را در تولید محصول با کیفیت ریاری کنند.
وی گفت: برخی فعالان تولید عسل به دلیل غیر واقعی بودن قیمت آن و هزینههای کوچ به مناطق سردسیری که در چهار مرحله در هر سال انجام میشوند ناچار به فروش بخشی از کلنیهای خود و یا روی آوردن به عسل مصنوعی یا مخلوط با شکر هستند.
مدیرکل جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویر احمد گفت: این استان به دلیل داشتن تنوع گیاهان و تولید عسل با کیفیت توانایی تبدیل به یکی از قطبهای صادرکننده عسل را دارد.
جعفرگوهرگانی افزود: کهگیلویه و بویر احمد با تولید سالانه ۸۰۰ تن عسل مرغوب رتبه شانزدهم تولید این محصول در کشور را دارد.
وی به شرایط زیست گاهی و آب هوایی این استان چهار فصل برای پرروش زنبور اشاره کرد و گفت: نبود صنایع بستهبندی عسل یکی از موانع تولید و افزایش صادرات عسل در این استان است.
مدیرکل جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویر احمد با اشاره به مرغوبیت کیفیت عسل این استان وبه تبع آن بالا بودن قیمت این محصول بازاریابی مناسب را یکی از دغدغههای زنبورداران کهگیلویه و بویر احمد ذکر کرد.
گوهرگانی با بیان این که ریز آلایندههای هوا از عوامل کاهش تولید عسل است گفت: به دلیل کاهش محسوس آلودگی هوای کهگیلویه و بویر احمد در سال زراعی جاری میزان تولید عسل در این استان به طور چشمگیری افزایش خواهد داشت.
وی تصریح کرد: سرانه مصرف عسل در کهگیلویه و بویراحمد نیم کیلوگرم است که این آمار نشان از تولید ۴۰۰ تن عسل مازاد بر مصرف مردم این استان دارد. بیش از یک هزارو ۸۰۰ زنبوردار در کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارند.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید