معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: ایران با تولید سالیانه ۵۰ هزار و ۳۵۱ تن عسل رتبه اول خاورمیانه را دارد و استان کرمانشاه با تولید ۲۰۵۹ تن از نظر میانگین تولید عسل به ازای هر کندوی مدرن رتبه ششم کشور را دارد.
بهرام خانی اظهار داشت: در استان کرمانشاه تعداد ۲۱۴ هزار کلنی زنبور عسل با تولید سالیانه ۲۰۵۹ تن عسل در قالب ۲۷۰۰ زنبورستان وجود دارد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: استان کرمانشاه با توجه به شرایط اقلیمی و تنوع آب و هوایی و برنامههای توسعهای که در زمینه زراعت، باغات و احیای مراتع در دست اقدام دارد یکی از قطبهای مهم و مناسب جهت توسعه زنبورداری میباشد.
وی تصریح کرد: ایران با تولید سالیانه ۵۰ هزار و ۳۵۱ تن عسل رتبه اول خاورمیانه را دارد و استان کرمانشاه با تولید ۲۰۵۹ تن از نظر میانگین تولید عسل به ازای هر کندوی مدرن رتبه ششم کشور را دارد.
خانی افزود: تعداد پنج واحد تولید عاج موم و کندوسازی و دو واحد بسته بندی عسل (یک واحدغیر فعال است) در استان فعال هستند که در صورت توسعه واحدها و تشکیل تشکلهای خصوصی میتوانند در راستای توسعه صنایع تبدیلی، بستهبندی عسل، وسایل و تجهیزات کندوسازی، بازاریابی، صادرات و … فعالیت و موجب اشتغال و تولید بیشتر را در استان شوند.
معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه مهمترین مشکلات این صنعت را عدم تخصیص سرمایه در گردش به بخش زنبورداری، نداشتن محل استقرار مشخص در زمان کوچ (ییلاق و قشلاق)، نداشتن اطلاعات از زمان گلدهی گلها و اوج شهددهی(تقویم زنبورداری)، کمبود داروهای اصلی در بازار و وجود داروهای تقلبی، مقاوم شدن به کنه واروا در زنبورستانها، عدم وجود ایستگاه تکثیر و تأمین ملکه اصلاح شده در استان، عدم کاشت گیاهان زنبور دوست در مراتع و جنگلها، کمبود صنایع بستهبندی و دیگر صنایع جانبی، مشکلات مفاد ماده ۲۰ قانون بیمه تأمین اجتماعی در بیمه زنبورداران و عدم آشنایی زنبورداران با گیاهان شهدزا اعلام کرد.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید