معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی گفت: ۹۲ درصد تولید عسل استان از کندوهای مدرن و ۸ درصد باقیمانده نیز از کندوهای بومی بهدست آمده است.
عبداللّهی ادامه داد: شهرستان مراغه با داشتن۱۴۰هزارو ۲۱ عدد کندوی زنبورعسل مدرن و۷۲ هزارو ۱۳۳ عدد کندوی بومی از نظر تعداد کندو و نیز با تولید ۳۳۴۷ تن عسل در میان شهرستانهای استان، مقام اول را دارد.
وی یادآور شد: زنبورداران شهرستان مراغه ۷.۲۴ درصد عسل استان را تولید میکنند.
عبداللّهی با بیان اینکه شهرستان کلیبر با داشتن ۱۱ کندوی بومی و بناب با ۷۹۶ کندوی مدرن بهترتیب دارای کمترین شمار کندوی بومی و مدرن در استان هستند، ادامه داد: سرانهی کندوی زنبور عسل زنبورداران استان ۸۶ کندوی با جمعیت فعال بوده که بیشترین آن مربوط به شهرستان مراغه با میانگین ۲۶۱ و کمترین آن مربوط به شهرستان ملکان با میانگین ۴۶ کندوی زنبورعسل با جمعیت فعال به ازای هر زنبوردار است.
وی بیشترین میانگین تولید عسل از هر کندوی مدرن را مربوط به شهرستان سراب با ۷.۳۳ کیلوگرم و کمترین آن را مربوط به شهرستان میانه با ۴.۴ کیلوگرم برشمرد و افزود: همچنین بیشترین میانگین تولید عسل از هر کندوی بومی مربوط به شهرستان مراغه با ۶.۷ کیلوگرم و کمترین آن مربوط به خداآفرین بدون برداشت عسل است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی افزود: بهطور کلی میانگین تولید عسل در کندوهای مدرن ۹.۱۴ کیلوگرم و درکندوهای بومی ۴.۵ کیلوگرم بوده است که نسبت به پارسال در کندوهای مدرن ۴ درصد و در کندوهای بومی ۱۱درصد کاهش نشان داده است.
عبداللّهی با بیان اینکه سرمایهگذاری و اعطای تسهیلات در این بخش مثمرثمر واقع شده و سبب افزایش اشتغالزایی و میزان تولید عسل استان شده است، گفت: چنانچه این روند ادامه داشته باشد میتواند در رشد و شکوفایی این صنعت نقش برجستهای ایفا کند اما بهتر است این سرمایهگذاری از این پس به سمتی سوق داده شود که سبب افزایش کیفی یعنی افزایش در میانگین برداشت عسل از هر کندو شود نه افزایش کمّی آن مد نظر قرار گیرد.
وی با بیان مهمترین مشکل زنبورداری در کشور تصریح کرد: میزان سواد کم زنبورداران را شاید بتوان مهمترین مشکل زنبورداری در استان و کشور دانست.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید