بیش از صد هزار کندوی عسل از مناطق گرمسیر به مناطق سردسیر کهگیلویه و بویراحمد انتقال یافت .
مناطق سردسیر استان شامل شهرستان های بویراحمد و دنا است ضمن اینکه بخشی از ارتفاعات باشت و چرام دارای آب و هوای سردسیری است که کندوداران از اواسط بهار تا اواسط پاییز کندوهای خود را در این مناطق مستقر میکنند .
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد مهمترین علل انتقال کندوها به این مناطق را گردوغبار و آب و هوای گرم در مناطق گرمسیری و جنوبی عنوان کرد و گفت : علاوه بر کندوداران شهرستانهای کهگیلویه، گچساران و بخش های گرمسیری استان برخی از کندوداران استان های بوشهر، هرمزگان، خوزستان نیز کندوهای خود را به این مناطق خوش آب و هوا منتقل می کنند تا زنبورها از شهد گلها تغذیه کنند .
محمد جعفر طالبیان پور با بیان اینکه پدیده گردو غبار در سال ۹۲ موجب از بین رفتن ۵۰ درصد زنبورها شد گفت:در این سال میزان تولید عسل به نصف تولید سالهای مشابه رسید یعنی از ۷۰۰ تن در سال به ۳۵۰ تن کاهش یافت اما رفته رفته با تلاش زنبورداران تعداد زیادی کندو دوباره احیاء و برخی راهکارهای نگهداری و حفاظت زنبورها از ریزگردها رعایت شد به گونه ای که در سالهای ۹۳ و ۹۴ میزان تولید تا حدودی افزایش یافت.
وی از کندوداران خواست که به بیمه کندوهای خود اقدام کنند تا در صورت بروز چنین حوادثی خسارت وارده برآورد و به آنها پرداخت شود.
طالبیان پور با اشاره به وجود ۱۰۰ هزار کلنی زنبور عسل و یکهزار و ۸۰۰ زنبور دار در استان گفت: حدود سه هزار نفر در این صنعت به صورت مستقیم در حال فعالیت هستند و عسل تولیدی کهگیلویه و بویراحمد به استانهای خوزستان، فارس، اصفهان، تهران، بوشهر و بخشی هم به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر میشود.
برداشت عسل در استان از اواخر خرداد آغاز میشود و تا پایان مرداد ادامه دارد .
حدود ۳۰ هزار خانوار در استان کهیگلویه و بویراحمد به شغل کندوداری مشغول و امرار معاش میکنند .