مریم طایفه سلطانخانی مدیریت زنبور.نت کارشناس پرورش زنبور عسل
Send
زنبور.نت > اخبار > استان‌ها > تولید بیس از ۱۵۰۰ تن عسل در همدان

تولید بیس از ۱۵۰۰ تن عسل در همدان

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی همدان بابیان اینکه میزان تولید عسل در استان طی سال گذشته هزار و ۸۹۱ تن بوده است، اظهار کرد: استان همدان هزار و ۹۳۱ نفر زنبوردار و ۱۶۸ هزار و ۳۴۰ کلنی پرورش زنبورعسل دارد.

نظر پور خاطرنشان کرد: استان همدان توانسته رتبه دهم را از نظر تعداد زنبوردار، رتبه هشتم را از نظر تعداد کلنی زنبورعسل و رتبه نهم را از نظر میزان تولید عسل در کشور کسب کند.

وی میانگین تولید عسل در کندو‌های مدرن استان را در سال ۹۱، ۱۱ کیلو و ۲۵۰ گرم عنوان کرد.

این مسئول تصریح کرد: با توجه به سرانه تولید عسل در کشور که ۶۰۲ گرم بوده میزان سرانه تولید عسل در همدان با داشتن موقعیت جغرافیایی مناسب و دشت‌ها و مراتع وسیع ۹۴۶ گرم است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی همدان با اشاره به اینکه سرانه مصرف عسل در دنیا ۲۳۵ گرم است، افزود: سرانه مصرف عسل در استان و کشور ۵۳۷ گرم است؛ در صورتی که سرانه مصرف در کشور‌های توسعه‌ یافته به طور متوسط بیش از یک کیلوگرم و حتی در برخی از این کشور‌ها به بیش از دو کیلوگرم در سال می‌رسد که ما باید این فاصله را کاهش دهیم.

نظر پور با بیان اینکه استان همدان با داشتن شرایط آب و هوایی متنوع یکی از مناطق مستعد برای امر پرورش زنبورعسل است، خاطرنشان کرد: براساس سرشماری انجام شده در سال گذشته، بیش از ۲ هزار نفر زنبوردار با ۱۶۸ هزار و ۳۴۰ عدد کلنی زنبورعسل در استان مشغول فعالیت هستند.

وی به اهمیت زنبورداری اشاره کرد و افزود: زنبورداری یکی از فعالیت‌های مهم در تولید استان و کشور محسوب می‌شود که داشتن علاقه و پشتکار به همراه برخورداری از آگاهی و کسب مهارت‌های لازم شرایط توفیق در زنبورداری است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی همدان نقاط قوت پرورش زنبورعسل را برشمرد و گفت: دارا بودن مناطق مستعد پرورش زنبورعسل از قبیل مراتع، شهد خوب، کیفیت مرغوب عسل تولیدی به خصوص برای صادرات، نزدیک بودن استان از لحاظ جغرافیایی به مناطق گرمسیری و ییلاقی برای اجرای کوچ زنبورداران، نزدیک بودن استان به بازارچه مرزی با هدف صادرات به کشور‌های همسایه و … از نقاط قوت پرورش زنبورعسل است.

وی خاطرنشان کرد: بالا بودن سطح علمی پرورش‌دهندگان زنبورعسل در استان همدان از طریق ارتباط با فراگیری آخرین تکنیک‌ها و پیشرفت‌های بخش خصوصی در ارتباط با تلقیح مصنوعی، پرورش ملکه زنبورعسل و امکان دسترسی کامل زنبورداران به اطلاعات روز زنبورداری نیز از نقاط قوت پرورش زنبورعسل در استان است.

نظر پور به مشکلات پیش‌رو در استان اشاره کرد و افزود: آشنا نبودن برخی از زنبورداران به مسائل تخصصی و پرورش زنبور در خصوص تعویض به موقع ملکه زنبورعسل، نبود فرهنگ‌سازی مصرف عسل، وجود عسل تقلبی در بازار، عدم حمایت‌های لازم به منظور جبران خسارت وارد شده به تولیدکنندگان در مواقع بحران، وجود کوچ بی‌رویه از سایر استان‌ها، مقررات دست‌ و پاگیر در ارتباط با بیمه زنبورداران، تضمین نبودن خرید عسل و گرفتار شدن زنبورداران به دام دلالان از مشکلات زنبورداران است.