معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی فارس گفت: با آغاز فصل گرما مهاجرت زنبورداران فارس به مناطق سردسیر کشور از امروز آغاز شد.
صادقی افزود: این زنبورداران به مناطق شمالی استان از جمله سپیدان، آباده و اقلید و بوانات مهاجرت میکنند.
علاوه بر مناطق شمالی استان فارس، استان های اصفهان ، چهارمحال بختیاری و آذربایجان شرقی از مناطق مهاجرت پذیر برای زنبورداران فارس هستند .
وی با اشاره به اینکه فارس دارای ۴ هزار و ۱۰۰ زنبورستان و ۳۰۸ هزار کلنی زنبور عسل است افزود: در این زمینه ۴ هزار زنبوردار به صورت دائم و فصلی مشغول هستند .
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی فارس افزود: در استان فارس سالانه ۲ هزارو ۵۰۰ تن عسل تولید میشود که امسال پیش بینی می شود ۲ هزار و ۷۰۰ تن عسل تولید شود.
وی بهترین نوع عسل تولیدی استان را کنار اعلام کرد و افزود: عسل تولیدی به استانهای تهران ، اصفهان ، یزد ، سمنان و مرکزی و استان های همجوار فارس صادر میشود .
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی فارس افزود: در استان فارس از هر کندو ۱۵الی ۲۰ کیلوگرم عسل از برداشت شده است .
کرامت منصوری کارشناس زنبور عسل جهاد کشاورزی فارس گفت: با توجه به تنوع گیاهی موجود در استان فارس عسل بسته به نوع گیاهی که زنبور تغذیه می کند از نظر مزه و مواد معدنی متفاوت است .
از جمله عسل نارنج، گون، کنار و گیاهان ترکیبی که مرغوب ترین آن عسل گون و کنار دارای ۵/۲ درصد قند ساکارز است .
کرامت منصوری افزود: عسل گون در شهرهای سپیدان، اقلید، آباده و عسل کنار در فراشبند، قیروکارزین، فیروزآباد، داراب، لار، لامرد و ممسنی و عسل مرکبات در جهرم، فیروزآباد و داراب و عسل ترکیبی در شیراز ، جهرم ، فیروزآباد و داراب تولید میشود.
عسل دارای ویتامین های B ،C، مواد معدنی از جمله کلسیم ، فسفر، گوگرد، منیزیم، پتاسیم، سدیم است و به دلیل اینکه درجه اسیدی عسل بالااست به هضم غذا و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند و همچنین عسل بهترین منبع قند برای تغذیه مغز است زیرا از قندهای ساده تشکیل شده است.
استان فاس در تولید عسل بعد از آذربایجان غربی، آذر بایجان شرقی، گیلان و اردبیل رتبه پنجم را دارا است.
مصرف سرانه عسل در ایران نیم کیلوگرم است در حالی که در کشورهای پیشرفته همچون آلمان دو کیلو و نیم و در ژاپن دو کیلوگرم است.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید