روش جنتر جدیدترین روشی است که از آن در تولید ملکه زنبور عسل به تعداد زیاد استفاده میشود.
حدود ۲۵ سال است که در آلمان شروع شده و در آن ملکه های خوب جمعیتهای مادر را در زمانی که در حداکثر فعالیت هستند (نیمه دوم فروردین تا اواخر خرداد ماه) در قفسه جنتر حبس میکنند.
فواصل میلههای پلاستیکی قفسه درست مثل فواصل میلههای پنجره ملکه ۲/۴ میلیمتر است به طوری که زنبورهای کارگر میتوانند از آنها عبور کرده به داخل قفسه بروند و یا از آن خارج شوند ولی ملکه زنبور عسل به دلیل کلفت تر بودن بدنش قادر به خروج از آن نیست در نتیجه در قفسه حبس میشود.
داخل قفسه حدود ۱۰۰ الی ۱۵۰سلول سرباز و پلاستیکی ملکه موجود است که ملکه ناچارا تخم هایش را داخل آنها میگذارد. تک تک سلولها قابل جدا شدن میباشند. زنبوردار میتواند سلولهای تخم دار را فوری از قفسه بیرون آورده و یا اینکه منتظر باشد تا لاروها متولد شوند و از آنجائی که کارگران میتوانند به داخل قفسه رفت و آمد کنند از آنها پرستاری کرده و داخل سلولها به اندازه کافی ژلهرویال بریزند آنگاه سلولها را با لاروها و ژله روآیال از قفسه بیرون آورده و در تولید ملکه استفاده نمایند.
این سلولها را با لاروهایشان در قاب پیوند به پهنای فقط یک سانتیمتر میچسبانند و قاب را در داخل جمعیتهایی که قبلا یتیم شده اند و یا طبقه دوم که یک جمعیت قوی که ملکه هم دارد آویزان میکنند تا کارگران آنها را با ژله روآیال تغذیه و به ملکه تبدیل نمایند و به دنبالش هم برایشان سلولهای ملکه ساخته و سر آنها را نیز ببندند. سلولهای سر بسته ملکهها را به چوب پنبهها چسبانده آنها را در داخل قفسههای ملکه میگذارند.
قفسهها را یا داخل قاب پرورش ملکه گذاشته در کندوها آویزان مینمایند تا با استفاده از گرمای داخلی کندوها به رشدشان ادامه داده و ملکه ها متولد گردند و یا اینکه در داخل انکورباتور با گرمای ۳۵ درجه می گذارند تا ملکهها تولد یابند.
ارجحیت این روش نسبت به سایر روشها این است که :
- نیازی به پیوند که نسبتا مشکل می باشد نیست.
- در پیوند سن لاروها را حدس می زنند در این روش سن لاروها دقیقا معلوم است.
- در صورت صحیح کار کردن روزانه از هر ملکه صدها تخم برای تولید ملکه بدست می آید.
هدف اصلی روش جنتر همان طوری که گفته شد پیدا کردن راهی است که به کمک آن تهیه لاروهای خوب از هر زنبوردار برآید.
روش جنتر زنبوردارها را به این هدف خیلی نزدیک می کند برای انجام آن قفسه را به یک قاب خالی میبندند و به دو طرفش موم پرچ شده میچسباند تا زنبورهای جوان در اطرافش جمع شوند و به داخل قفسه رفته لاروها را پرستاری نمایند. در این روش دستگاه اصلی جنتر کمتر تغییر میکند تنها به جای سلولهای پلاستیکی از سلولهای مومی ملکه که درست کردنشان کار مشکلی نیست استفاده میشود.